Recept vega
Curry met groene kool, zilvervliesrijst en lupinebonen
40 min. bereiding
Recept vega
Curry met groene kool, zilvervliesrijst en lupinebonen
40 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
125 g zilvervliesrijst
1 stuk gele ui
1 stengel bleekselderij
1 el gember (geraspt)
1 bakje curryspecerijen
50 g tomatenpuree
150 g knolselderij
100 g wortel
150 g groene kool
200 ml kokosmelk
¾ pakje lupinebonen
20 g amandelschaafsel
1 paksoi
½ bosje peterselie
1 limoen

Zelf toe te voegen

Boter of olie om te bakken
1 teentje knoflook
100 ml water

Bereiding

1

Breng 125 g rijst in een pannetje met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 20 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.

2

Snipper 1 stuk ui. Verwarm een flinke klont boter en/of olie in een afdekbare wok. Fruit op middelhoog vuur en bak glazig, voeg wat zout toe. Snij 1 stengel bleekselderij in plakjes en bak mee. Hak 1 teentje knoflook fijn en rasp 1 el gember, fruit even mee. Voeg 1 bakje curryspecerijen toe en bak zachtjes tot de geuren vrijkomen. Maak ruimte in het midden vrij en bak 50 g tomatenpuree een minuutje mee. Goed om te weten: In het specerijenbakje voor 2p zit: ½ tl kurkuma, ½ tl komijnpoeder, ½ tl korianderpoeder, ½ tl paprikapoeder, ¼ tl kaneel, ⅛ tl kardemompoeder, ⅛ tl garam masala en ¼ tl chilipoeder. In het 4p bakje zit de dubbele hoeveelheid.

3

Schil en snij 150 g knolselderij in kleine blokjes van (max!) 1 cm, bak mee. Schil 100 g wortel en snij in halve maantjes, bak mee. Snij 150 g groene kool in dunne reepjes, bak mee. Voeg 200 ml kokosmelk en 100 ml water toe (zie tip). Laat het geheel 5-10 minuten afgedekt pruttelen. Tip: Vul de helft van het lege pakje/blikje kokosmelk met de aangegeven hoeveelheid water. Zo komen de restjes kokosmelk ook mee in je curry.

4

Doe 0,4 pakje bonen inclusief vocht in een maatbeker en staafmix tot een gladde puree. Voeg bij de curry samen met de andere 0,4 pakje bonen en warm mee.

5

Rooster intussen 20 g amandelschaafsel in een droge koekenpan bruin en knapperig. Laat afkoelen op een bordje.

6

Hak de peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Roer door de curry en bewaar een klein deel ter garnering. Snij de limoen in partjes.

7

Snij de stengels van 1 paksoi in stukjes en het blad in repen. Voeg toe en laat slinken.

8

Breng de curry goed op smaak met peper (zout indien nodig) en wat limoensap. Serveer met de rijst, rest van de limoenpartjes en bestrooi met het amandelschaafsel.

Ook in onze boxen

Toon alle