Recept vis
Vis chowder met veel groenten en croutons
40 min. bereiding
Recept vis
Vis chowder met veel groenten en croutons
40 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
25 g spekreepjes
150 g knolselderij
200 g aardappelen Nicola
1 stuk gele ui
2 stengels bleekselderij
150 stuks wortels
½ prei
1 zakje ciabatta
200 g bouillabaisse vis
½ bosje peterselie

Zelf toe te voegen

1 boter
1 teentje knoflook
1 tl gedroogde tijm
15 g bloem
100 ml melk
300 ml kokend water
1 (vis)bouillonblokje voor 500 ml
1 klontje boter voor de croutons
Olie om te bakken
Kneepje citroensap (mag uit flesje)

Bereiding

1

Zet de waterkoker aan.

2

Verwarm een klontje boter in een soeppan met dikke bodem. Bak 25 g spekjes zachtjes.

3

Schil 150 g knolselderij en 200 g aardappelen en snij in blokjes van 1-2 cm. Zet op in een laagje gezouten water en kook in 10 minuten gaar. Giet af en zet apart.

4

Snipper 1 stuk gele ui en snij 2 stengels bleekselderij in dunne plakjes, voeg bij de spekjes. Schil 150 stuks wortels en snij in kwartjes van 1-2 cm, voeg toe. Hak 1 teentje knoflook fijn. Voeg toe met 1 tl gedroogde tijm en wat zout.

5

Voeg als de ui glazig is 15 g bloem toe, roer met een garde goed door en voeg 100 ml melk, 300 ml kokend water en 1 (vis)bouillonblokje toe.

6

Kerf ½ prei in de lengte in en spoel zand ertussenuit. Snij in ringen en voeg toe. Kook de soep afgedekt ca. 5 minuten.

7

Maak de croutons: snij 1 zakje ciabatta in blokjes van ca. 2 cm. Verwarm een goede klont boter en wat olie in een koekenpan en bak de croutons al omschuddend bruin en knapperig (zie tip).

8

Check ondertussen of de soep voldoende vloeibaar is naar je smaak, voeg anders nog wat melk of water toe en breng op smaak met zout en peper. Voeg de knolselderij- en aardappelblokjes toe. Dep 200 g vis droog. Voeg een kneepje citroensap en de vis toe en laat 3-5 minuten meekoken. De vis zal snel gaar zijn. Goed om te weten: De bouillabaisse visstukjes kunnen heilbot, heek, kabeljauw, schol en/of zalm bevatten.

9

Hak ½ bosje peterselie fijn. Serveer de soep met de croutons en peterselie. Tip: Als je wat croutons overhebt kan je deze het beste bewaren in een luchtdichte trommel.

Ook in onze boxen

Toon alle