Recept vega
Romige tofu ‘chowder’ met veel groenten en brood met miso
30 min. bereiding
Recept vega
Romige tofu ‘chowder’ met veel groenten en brood met miso
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 zakje ciabatta
1 stuk gele ui
2 stengels bleekselderij
125 g wortel
1 prei
300 g aardappelen Nicola
½ pakje tofu
1 potje mais
½ bosje peterselie
1 bakje miso

Zelf toe te voegen

400 ml kokend water
½ groentebouillonblokje (voor 500 ml)
Boter
1 teentje knoflook
1 tl gedroogde tijm
Kneepje citroensap (mag uit flesje)

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak het brood ca. 10 minuten.

2

Bereid de bouillon voor met behulp van ½ groentebouillonblokje en 400 ml kokend water.

3

Snipper 1 stuk ui. Verwarm een klontje boter in een soeppan en fruit de ui. Snij 2 stengels bleekselderij in dunne plakjes en voeg toe. Schil 125 g wortel, snij in blokjes van 1-2 cm en hak 1 teentje knoflook fijn. Voeg toe, samen met 1 tl gedroogde tijm en wat zout. Bak rustig verder.

4

Kerf 1 prei in de lengte in en spoel zand ertussenuit. Snij in dunne ringen en bak zachtjes mee, schep af en toe om. Schil intussen 300 g aardappelen en snij in blokjes van 1-2 cm. Voeg toe samen met de bouillon. Kook ca. 10 minuten tot de aardappel gaar is.

5

Pureer ½ pakje tofu met een staafmixer in een maatbeker tot een glad mengsel. Voeg als laatst bij de soep als de aardappelen gaar zijn, samen met 1 potje mais. Check of de soep de juiste dikte heeft naar je smaak, voeg anders nog wat melk of water toe. Warm nog even zachtjes door, laat het niet koken(!).

6

Hak intussen ½ bosje peterselie fijn. Snij 1 zakje ciabatta in plakken. Besmeer de plakken met een dun laagje miso.

7

Serveer de soep met de sneetjes brood met miso en peterselie. Breng op smaak met een kneepje citroensap.

Ook in onze boxen

Toon alle