Zet 150 g boekweit op in iets meer dan de dubbele hoeveelheid water met wat zout. Kook de boekweit in ca. 15 minuten gaar.
2
Kerf 1 prei in de lengte in, spoel zand ertussenuit en snij in fijne ringen. Verhit een scheutje olie in een afdekbare wok- of hapjespan. Bak de prei op middelhoog vuur. Snij intussen 150 g groene kool in dunne reepjes en voeg toe. Roerbak nog 2 minuten, voeg wat zout toe. Dek af en laat afgedekt op laag vuur 15 minuten beetgaar smoren.
3
Maak intussen de dressing. Rasp ½ citroen en pers het sap. Meng in een mengkom met het citroensap (2 el bij 2 p) en de rasp, 3 el yoghurt, 2 el maanzaad, 2 el olijfolie extra vierge, mayonaise en een snufje chili of cayennepeper. Pers ½ teentje knoflook (verwijder het groene loofje als dat er zit, dat maakt het bitter) en voeg toe. Hak 1 el dragon fijn, bewaar een deel ter garnering, voeg toe. Breng op smaak met peper en zout.
4
Snij het binnenste lichtgroene deel (het hart) van 50 g bleekselderij in dunne plakjes. Verwijder de onderkant van 1 stronkje roodlof en 1 stronkje roodlof, halveer in de lengte en snij in halve ringen. Maak met een dunschiller of kaasschaaf ‘krullen’ van 75 g geitenkaas.
5
Meng de boekweit, het groentemengsel en de bleekselderij bij de dressing. Schep voorzichtig de wit- en roodlof erdoor. Schep 2/3e van de geitenkaas door de salade.
6
Serveer de boekweit met de overige dragon en geitenkaas.