Recept vega
Boekweit met wintergroenten, oude geitenkaas, frisse yoghurtdressing en maanzaad
30 min. bereiding
Recept vega
Boekweit met wintergroenten, oude geitenkaas, frisse yoghurtdressing en maanzaad
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
150 g boekweit
1 prei
150 g groene kool
½ citroen
3 el yoghurt
2 el maanzaad
1 el dragon
50 g bleekselderij
1 stronkje roodlof
1 stronkje witlof
75 g geitenkaas oud

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
2 el olijfolie extra vierge
1 el mayonaise
Snufje chili of cayennepeper
½ teentje knoflook

Bereiding

1

Zet 150 g boekweit op in iets meer dan de dubbele hoeveelheid water met wat zout. Kook de boekweit in ca. 15 minuten gaar.

2

Kerf 1 prei in de lengte in, spoel zand ertussenuit en snij in fijne ringen. Verhit een scheutje olie in een afdekbare wok- of hapjespan. Bak de prei op middelhoog vuur. Snij intussen 150 g groene kool in dunne reepjes en voeg toe. Roerbak nog 2 minuten, voeg wat zout toe. Dek af en laat afgedekt op laag vuur 15 minuten beetgaar smoren.

3

Maak intussen de dressing. Rasp ½ citroen en pers het sap. Meng in een mengkom met het citroensap (2 el bij 2 p) en de rasp, 3 el yoghurt, 2 el maanzaad, 2 el olijfolie extra vierge, mayonaise en een snufje chili of cayennepeper. Pers ½ teentje knoflook (verwijder het groene loofje als dat er zit, dat maakt het bitter) en voeg toe. Hak 1 el dragon fijn, bewaar een deel ter garnering, voeg toe. Breng op smaak met peper en zout.

4

Snij het binnenste lichtgroene deel (het hart) van 50 g bleekselderij in dunne plakjes. Verwijder de onderkant van 1 stronkje roodlof en 1 stronkje roodlof, halveer in de lengte en snij in halve ringen. Maak met een dunschiller of kaasschaaf ‘krullen’ van 75 g geitenkaas.

5

Meng de boekweit, het groentemengsel en de bleekselderij bij de dressing. Schep voorzichtig de wit- en roodlof erdoor. Schep 2/3e van de geitenkaas door de salade.

6

Serveer de boekweit met de overige dragon en geitenkaas.

Ook in onze boxen

Toon alle