Recept vega
Pofaardappel met seitan ‘kebab’, yoghurtsaus en Franse salade
30 min. bereiding
Recept vega
Pofaardappel met seitan ‘kebab’, yoghurtsaus en Franse salade
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
2 stuks pofaardappelen (gegaard)
125 ml Bulgaarse yoghurt
50 g graafstroom extra belegen
¾ stuk komkommer
1 stuk pomodori tomaat
½ bosje radijs
½ krop botersla
150 g Seitan kebab

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 el mayonaise
¼ tl paprikapoeder
Mespuntje chilipoeder
1½ el olijfolie extra vierge
½ el witte wijnazijn
½ el mosterd (Dijon

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Haal 2 stuks pofaardappelen uit de verpakking en dep droog met keukenpapier. Besprenkel met een scheutje olijfolie, zout en peper en verpak per stuk in aluminiumfolie. Bak 20-25 minuten in de oven.

3

Maak de yoghurtsaus. Rasp 50 g kaas en meng 1/3e met 125 ml yoghurt, 1 el mayonaise, ¼ tl paprikapoeder en mespuntje chilipoeder. Breng op smaak met zout en peper.

4

Maak in een saladekom een vinaigrette van 1½ el olijfolie extra vierge, ½ el witte wijnazijn en ½ el mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Snij ¾ stuk komkommer in halve maantjes en snij 1 stuk tomaat in parten. Was ½ bosje radijs en halveer. Meng alles door de vinaigrette.

5

Was ½ krop sla met behulp van een slacentrifuge. Meng vlak voor het serveren de sla door de dressing.

6

Verwarm olie in een koekenpan en bak 150 g kebab ca. 5 minuten op middelhoog vuur.

7

Haal de pofaardappel uit de oven en halveer. Bestrooi met de overgebleven geraspte kaas en serveer met de kebab, yoghurtsaus en de salade.

Ook in onze boxen

Toon alle