Doe in een mengkom. Schil 200 g wortel en snij in plakjes van ca. 1 cm. Snij ½ stuk courgette in halve maantjes van 1-2 cm
3
Snij 1 stuk puntpaprika in reepjes en de ui in partjes. Voeg bij de pompoen, samen met 1 tl paprikapoeder, ½ tl komijnpoeder, cayennepeper (optioneel) en een snuf zout en een scheut olie.
4
Schud goed om, spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster voor 15-20 minuten in de oven.
5
Zet de waterkoker aan. Doe 100 g couscous met wat zout in een kom en overgiet met kokend water tot de korrels ca. 1 cm onder staan. Dek af. Roer na 10 minuten los met een vork.
6
Giet en spoel 1 potje mais en 1 blikje zwarte bonen af. Verwarm olie of boter in een koekenpan en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
7
Maak intussen de yoghurtsaus. Hak ½ stuk jalapeño (evt. met zaadlijsten als je van pittig houdt) en 1 bosje koriander incl. dunne steeltjes fijn. Rasp het groen van ½ stuk limoen. Meng samen met ¾ bakje yoghurt in een kommetje. Doe er een kneepje limoensap bij. Breng op smaak met peper en zout.
8
Verwarm olie in een tweede koekenpan en bak 160 g kip enkele minuten warm (de kip is al gegaard). Snij de little gem in reepjes. Meng samen met het mais-bonenmengsel door de couscous. Serveer met de ovengroenten, pulled chicken en de yoghurtsaus.