Recept vlees
Mexicaanse bowl met couscous, pompoen, pulled chicken en funky yoghurtsaus
25 min. bereiding
Recept vlees
Mexicaanse bowl met couscous, pompoen, pulled chicken en funky yoghurtsaus
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
200 g wortel
½ stuk courgette
1 stuk puntpaprika
1 stuk gele ui
100 g couscous volkoren
1 potje mais
1 blikje zwarte bonen
1 bosje koriander
½ stuk limoen
¾ bakje yoghurt
1 kropje little gem
160 g pulled chicken Mexicaans gekruid
½ stuk jalapeño

Zelf toe te voegen

1 tl paprikapoeder
½ tl komijnpoeder
Mespuntje cayennepeper (optioneel)

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Doe in een mengkom. Schil 200 g wortel en snij in plakjes van ca. 1 cm. Snij ½ stuk courgette in halve maantjes van 1-2 cm

3

Snij 1 stuk puntpaprika in reepjes en de ui in partjes. Voeg bij de pompoen, samen met 1 tl paprikapoeder, ½ tl komijnpoeder, cayennepeper (optioneel) en een snuf zout en een scheut olie.

4

Schud goed om, spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster voor 15-20 minuten in de oven.

5

Zet de waterkoker aan. Doe 100 g couscous met wat zout in een kom en overgiet met kokend water tot de korrels ca. 1 cm onder staan. Dek af. Roer na 10 minuten los met een vork.

6

Giet en spoel 1 potje mais en 1 blikje zwarte bonen af. Verwarm olie of boter in een koekenpan en bak 5 minuten op middelhoog vuur.

7

Maak intussen de yoghurtsaus. Hak ½ stuk jalapeño (evt. met zaadlijsten als je van pittig houdt) en 1 bosje koriander incl. dunne steeltjes fijn. Rasp het groen van ½ stuk limoen. Meng samen met ¾ bakje yoghurt in een kommetje. Doe er een kneepje limoensap bij. Breng op smaak met peper en zout.

8

Verwarm olie in een tweede koekenpan en bak 160 g kip enkele minuten warm (de kip is al gegaard). Snij de little gem in reepjes. Meng samen met het mais-bonenmengsel door de couscous. Serveer met de ovengroenten, pulled chicken en de yoghurtsaus.

Ook in onze boxen

Toon alle