Schil 200 g wortel en snij in plakjes van ca. 1 cm. Snij 1 stuk puntpaprika in reepjes en de ui in dunne partjes. Snij ½ stuk courgette in halve maantjes van ca. 2 cm dik.
3
Doe alles in een ruime ovenschaal samen met 1 tl paprikapoeder, ½ tl komijnpoeder, mespuntje cayennepeper, een snuf zout en een scheut olie. Schep goed om.
4
Doe in de oven en zet een timer voor 15 minuten. Haal na 15 minuten uit de oven en strooi 50 g kaas over de groenten. Zet terug in de oven en bak 5 minuten mee.
5
Zet de waterkoker aan. Doe de100 g couscous met wat zout in een kom en overgiet met kokend water tot de korrels ca. 1 cm onder staan. Dek af. Roer na 10 minuten los met een vork.
6
Giet en spoel 1 potje mais en ¾ blikje zwarte bonen af. Verwarm olie of boter in een koekenpan en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
7
Hak ½ stuk jalapeño (evt. met zaadlijsten als je van pittig houdt) en 1 bosje koriander incl. dunne steeltjes fijn. Rasp het groen van de limoenschil. Meng samen met 125 ml yoghurt in een kommetje. Doe er een kneepje limoensap bij. Breng op smaak met peper en zout.
8
Snij 1 kropje little gem in reepjes.
9
Meng in een grote serveerschaal de couscous met het mais-bonenmengsel. Schep de little gem er doorheen. Serveer met de ovengroenten en de yoghurtsaus.