Recept vlees
Tartaar speciaal met gebakken aardappel en Franse salade
30 min. bereiding
Recept vlees
Tartaar speciaal met gebakken aardappel en Franse salade
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
500 g aardappelen
¾ stuk komkommer
1 stuk pomodori tomaat
½ bosje radijs
75 g gemengde sla
2 tartaar speciaal

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1½ el olijfolie extra vierge
½ el witte wijnazijn
½ el mosterd (Djion)
Mayonaise naar smaak

Bereiding

1

N.B. Haal het vlees van tevoren uit de koeling, zodat deze op kamertemperatuur kan komen.

2

Verwarm de oven voor op 220 graden.

3

Was 500 g aardappelen en snij in partjes. Meng met olie, peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de aardappelen 20-25 minuten in de oven.

4

Maak in een saladekom een vinaigrette van 1½ el olijfolie extra vierge, ½ el witte wijnazijn en ½ el mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Snij ¾ stuk komkommer in halve maantjes en snij 1 stuk tomaat in palkjes. Halveer ½ bosje radijs. Meng alles door de vinaigrette.

5

Meng vlak voor het serveren 75 g sla door de dressing.

6

Verwarm een beetje olie in een koekenpan. Voeg 2 tartaar toe en bak om en om op middelhoog vuur bruin in 2-3 minuten per kant. Ze mogen een beetje rosé zijn van binnen. Haal uit de pan en laat afgedekt even rusten alvorens het opdienen.

7

Serveer de tartaartjes met de salade, gebakken aardappel en mayonaise naar smaak.

Ook in onze boxen

Toon alle