N.B. Haal het vlees van tevoren uit de koeling, zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
2
Verwarm de oven voor op 220 graden.
3
Was 500 g aardappelen en snij in partjes. Meng met olie, peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de aardappelen 20-25 minuten in de oven.
4
Maak in een saladekom een vinaigrette van 1½ el olijfolie extra vierge, ½ el witte wijnazijn en ½ el mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Snij ¾ stuk komkommer in halve maantjes en snij 1 stuk tomaat in partjes. Halveer ½ bosje radijs. Meng alles door de vinaigrette.
5
Was ½ krop botersla met behulp van een slacentrifuge. Meng vlak voor het serveren de sla door de dressing.
6
Snij 1 stuk sjalot in dunne ringen. Verwarm een beetje olie in een koekenpan en fruit de sjalot één minuut. Voeg 2 tartaar toe en bak om en om op middelhoog vuur bruin in 2-3 minuten per kant. Ze mogen een beetje rosé zijn van binnen. Haal uit de pan en laat afgedekt even rusten alvorens het opdienen.
7
Serveer de tartaartjes met de salade, gebakken aardappel en mayonaise naar smaak.