Recept vega
Mexicaanse bowl met kaaswafeltjes en funky yoghurtsausje
35 min. bereiding
Recept vega
Mexicaanse bowl met kaaswafeltjes en funky yoghurtsausje
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
100 g couscous volkoren
300 g oranje pompoen
1 stuk puntpraprika rood
1 stuk gele ui
1 stuk maiskolf
50 g graafstroom extra belegen
¾ blikje zwarte bonen
½ stuk jalapeño
1 bosje koriander
½ limoen
125 ml Bulgaarse yoghurt
1 kropje little gem

Zelf toe te voegen

1 tl paprikapoeder
½ tl komijnpoeder
Mespuntje cayennepeper/chilipoeder
1 teentje knoflook (in schil)
Olie/boter om te bakken
1 el bloem

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Was 300 g pompoen. Halveer en verwijder de zaden met een lepel. Snij in dunne parten of maak blokjes van ca. 2 cm. Doe in een mengkom. Snij 1 stuk puntpaprika in reepjes en 1 stuk ui in dunne partjes. Voeg bij de pompoen, samen met 1 tl paprikapoeder, ½ tl komijnpoeder, cayennepeper, 1 teentje knoflook (in schil), een snuf zout en een scheut olie. Schud goed om, spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster voor 15-20 minuten in de oven.

3

Zet de waterkoker aan. Doe 100 g couscous met wat zout in een kom en overgiet met kokend water tot de korrels ca. 1 cm onder staan. Dek af. Roer na 10 minuten los met een vork.

4

Haal intussen 1 stuk maiskolf af en snij met een groot mes de korrels voorzichtig (anders springen ze alle kanten op!) van de maiskolven. Verwarm olie of boter in een koekenpan en bak 5 minuten op middelhoog vuur tot beetgaar.

5

Giet en spoel ¾ blikje zwarte bonen af in een vergiet en warm mee met de mais.

6

Rasp intussen 50 g kaas met een fijne (!) rasp en meng met 1 el bloem en een snuf zwarte peper. Schep op een met bakpapier beklede bakplaat 2 hoopjes kaas per persoon. Zet bij de groenten in de oven en bak de koekjes circa 10 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster tot krokant.

7

Hak ½ stuk jalapeño (evt. met zaadlijsten als je van pittig houdt) en 1 bosje koriander incl. dunne steeltjes fijn. Rasp het groen van de limoenschil. Meng samen met de yoghurt in een kommetje. Doe er een kneepje limoensap bij. Breng op smaak met peper en zout. Druk de gepofte knoflookteentjes uit het velletje en prak/snij fijn. Roer door de yoghurtsaus.

8

Snij 1 kropje little gem in reepjes. Meng de groenten, bonen, couscous en de little gem door elkaar in een schaal. Serveer met de yoghurtsaus en de kaaskoekjes.

Ook in onze boxen

Toon alle