Recept vegan
Pastaschelpen met geroosterde auberginesaus, kikkererwten en tahindressing
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1½ stuks aubergines
1 stuk gele ui
½ stuk jalapeño
1 blikje kikkererwt
200 g pastaschelpen
70 g tomatenpuree
1 stuk pomodori tomaat
1 bosje peterselie
1 bakje tahinidressing

Zelf toe te voegen

2 teentjes knoflook (in schil)
Olie om te bakken
1 teentje knoflook
1 tl paprikapoeder
Olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Snij 1½ stuks aubergines in blokjes van 1-2 cm. Snij 1 stuk ui in parten. Doe in een grote mengkom samen met ½ stuk jalapeño (gehalveerd) en 2 teentjes knoflook (in de schil). Besprenkel royaal (!) met olie, peper en zout. Schep om en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif in de oven en zet een timer voor 15 minuten. Dan komen kikkererwten erbij.

3

Giet 1 blikje kikkererwt af en dep droog. Leg op een (tweede) met bakpapier beklede bakplaat (of ovenschaal). Besprenkel met olie, peper en zout.

4

Schuif – als de timer afgaat – de kikkererwten bij de aubergine in de oven en rooster nog ca. 15 minuten tot de aubergine zacht is en de kikkererwten knapperig.

5

Breng een ruime pan water met zout aan de kook voor 200 g pasta. Kook de pastaschelpen al dente in 9-10 minuten vanaf dat het water kookt, roer goed in het begin. Giet af en bewaar wat kookvocht (!).

6

Verwarm olie in een kookpan. Voeg 70 g tomatenpuree toe. Pers 2 teentjes knoflook erbij. Snij 1 stuk tomaten in stukjes. Voeg toe, samen met 1 tl paprikapoeder. Laat 5-10 minuten afgedekt op laag vuur fruiten. Zet het vuur daarna uit.

7

Hak 1 bosje peterselie (incl. dunne steeljtes) fijn.

8

Haal de groenten uit de oven als deze gaar zijn. Haal de gepofte knoflook uit de schil. Verwijder het steeltje van de jalapeño. Voeg de helft van de aubergine, samen met de ui en gepofte knoflook bij het knoflook- tomatenmengsel en pureer met de staafmixer tot een gladde saus.

9

Voeg de auberginesaus bij de afgegoten pasta en voeg zoveel kookvocht toe als nodig is om een smeuïg geheel te krijgen. Voeg de peterselie en een scheut olijfolie extra vierge toe en breng op smaak met peper en zout.

10

Serveer de pasta met de rest van de geroosterde aubergine en kikkererwten en besprenkel royaal met 1 bakje tahinidressing.

Ook in onze boxen

Toon alle