Recept vegan
Witte bonenpuree met gebakken oesterzwammen, regenboogwortel en venkel en amandelcrunch
40 min. bereiding
Recept vegan
Witte bonenpuree met gebakken oesterzwammen, regenboogwortel en venkel en amandelcrunch
40 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 stengel venkel
350 g regenboogwortel
1 stuks rode ui
2 stengels bleekselderij
30 g amandelschaafsel
150 g oesterzwammen
½ bosje peterselie
125 potjes witte bonen

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook in de schil
½ tl paprikapoeder
½ tl tijm gedroogd
3 el olijfolie extra vierge
1 teentje knoflook

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Verwijder het loof en de onderkant van 1 stengel venkel. Snij in dunne parten. Schil 350 g regenboogwortels en snij in Vlaams friet formaat. Snij 1 stuks rode ui in dunne partjes. Meng in een mengkom met olie, zout en peper en besprenkel met een kneepje citroensap (mag uit een flesje). Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, leg 1 teentje knoflook in de schil ertussen en bak 15-20 minuten in de oven.

3

Snij 2 stengels bleekselderij stengels in dunne plakjes. Verwarm olie in een steelpannetje en fruit met zout, peper en ½ tl paprikapoeder ca. 2 minuten aan. Dek af en laat op zacht vuur ca. 8 minuten zacht en gaar smoren.

4

Bak 30 g amandelschaafsel in een droge koekenpan (waar straks de oesterzwammen inpassen) bruin en knapperig. Haal uit de pan en laat afkoelen.

5

Scheur 150 g oesterzwammen in repen. Verwarm olie in de koekenpan en bak de op hoog vuur ca. 5 minuten tot ze bruinen. Voeg op het laatst ½ tl tijm toe en breng op smaak met zout en peper.

6

Hak ½ bosje peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Meng met 3 el olijfolie extra vierge. Druk (straks) de gepofte knoflook uit de schil en plet fijn met een vork. Meng bij de peterselieolie en breng op smaak met peper en zout.

7

Giet 125 potjes witte bonen af. Bewaar het vocht (!). Pers 1 teentje knoflook bij de (zachte) bleekselderij en bak even mee. Voeg de witte bonen toe en warm mee. Pureer met een flinke scheut bonenvocht tot een gladde puree – lang pureren voor beste effect! Breng op smaak met zout, peper en een kneepje citroensap.

8

Serveer de witte bonenpuree met de geroosterde groenten, oesterzwammen, amandelschaafsel en peterselieolie.

Ook in onze boxen

Toon alle