Zet de waterkoker aan of gebruik straks de Quooker.
2
Snipper 1 stuk ui fijn en fruit in wat olie een paar minuten zachtjes in een soeppan. Snij 1 stengel bleekselderij in reepjes en voeg toe. Schil 1 el gember en snij in dunne staafjes. Fruit zachtjes mee.
3
Schil 150 g zoete aardappelen, halveer in de lengte en snij in halve maantjes van 0,5 - 1 cm en voeg toe.
4
Hak 2 teentjes knoflook fijn en voeg met 1 bakje specerijen toe. Schep een paar keer om en voeg ½ blikje tomatenstukjes toe samen met het kokende water en 1 bouillonblokjes en breng aan de kook.
Goed om te weten: In het specerijenbakje voor 2p zit 0,75 tl kurkuma, 0,75 tl paprikapoeder, 0,75 tl komijnpoeder, 1/8 tl chilipoeder en 0,75 tl gemberpoeder. In het bakje voor 4p zit het dubbele.
5
Hou een handje pinda’s apart voor garnering en maal de rest in het bakje van de staafmixer. Voeg evt een beetje water toe om het smeuïger te maken. Voeg bij de soep en laat afgedekt zachtjes pruttelen.
6
Breng een laagje water met wat zout aan de kook voor 150 g palmkool. Spoel de bladeren af. Snij met een scherp mes het dikste deel van de nerf los van het blad en ris vervolgens met je handen het blad van de nerf. Snij het in dunne reepjes. Kook in ca. 8 minuten zacht en gaar.
7
Verwarm 2 stuks roti in een koekenpan of met behulp van de magnetron.
8
Giet en spoel de palmkool af. Voeg bij de soep.
9
Breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer in een diep bord met de roti om te dippen en garneer met de losse pinda’s.