Recept vlees
Coronation chicken met basmati-nigellarijst, lente-ui en sprouting broccoli
30 min. bereiding
Recept vlees
Coronation chicken met basmati-nigellarijst, lente-ui en sprouting broccoli
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
200 g Indiase kipdijvlees gegaard
30 g abrikozenstukjes
1 stuk gele ui
150 g basmatirijst
1 stuk sprouting broccoli
¾ bakje Volle yoghurt van Qarc
100 g bleekselderijhart
¾ stuk lente-ui
½ el Nigellazaad

Zelf toe te voegen

Olie en boter om te bakken
2 el mayonaise
½ el appelazijn (of witte wijnazijn)
1 tl kerriepoeder
0,1 tl zout
1 teentje knoflook

Bereiding

1

Leg 200 g kip in een bak lauwwarm water zodat ze op kamertemperatuur komt.

2

Wel 30 g abrikozenstukjes in een kommetje met kokend water.

3

Snipper 1 stuk ui en fruit in een kookpannetje in wat olie. Voeg als de ui glazig is een snuf zout en 150 g rijst toe gevolgd door een dubbele hoeveelheid water. Breng aan de kook en laat zachtjes in ca. 10 minuten afgedekt gaar en droog koken. Laat afgedekt staan.

4

Breng een laagje water aan de kook voor 1 stuk sprouting broccoli. Verwijder het uiterste stukje van het steeltje en snij de rest van de steel in stukjes van ca. 3 cm. Laat de roosjes heel. Kook in ca. 5 minuten gaar.

5

Maak de saus voor de kip. Meng in een ruime kom ¾ bakje yoghurt , 2 el mayonaise, ½ el azijn, 1 tl kerriepoeder, het zout en peper naar smaak.

6

Snij het hart van de bleekselderij (binnenste lichtgroene deel) in fijne plakjes en voeg bij de saus. Snij het lichte deel van ¾ stuk lente-ui in hele fijne ringetjes en voeg naar smaak toe. Snij het groene deel in ringetjes voor garnering straks. Snij de gare kip in kleine stukjes en voeg toe.

7

Giet de broccoli af, doe terug in de pan en knijp er een klein teentje knoflook bij. Schud goed om en breng op smaak met een scheutje olijfolie extra vierge, een kneepje citroensap (mag uit een flesje) en peper en zout.

8

Maak de rijst los met een vork, meng Nigellazaad erdoor en garneer met de lente-ui.

9

Meng vlak voor het aan tafel gaan de afgegoten gewelde abrikoos bij de Coronation chicken. Serveer met de rijst en broccoli.

Ook in onze boxen

Toon alle