Schil 600 g aardappelen en snij in gelijke stukken. Zet op in ruim water met wat zout. Breng aan de kook. Snij 2 stengels bleekselderij's in plakjes en voeg toe als het water kookt. Kook in 10-15 minuten gaar.
3
Schil 350 g regenboogwortel en snij in Vlaams frietformaat. Verwijder het loof en de onderkant van 1 stuk venkel. Snij in dunne parten. Meng in een mengkom met olie, zout en peper en een kneepje citroensap (mag uit een flesje). Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 minuten in de oven.
4
Hak ½ zakje peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn en doe in een kommetje met ½ el kappertjes. Meng met 3 el olijfolie extra vierge en breng op smaak met peper en zout.
5
Giet de aardappelen en bleekselderij af, bewaar wat kookvocht(!). Stamp fijn en maak smeuïg met kookvocht en een klont boter. Breng op smaak met peper en zout.
6
Verhit boter en olie in een koekenpan. Dep 2 filets dorade droog en kruid met zout en peper. Wacht tot de boter stopt met bruisen en wat bruint. Bak de dorade ca. 4 minuten op de huid en daarna nog 1 minuut op de filetkant.
7
Serveer de dorade met de puree, geroosterde groenten en kappertjes-kruidenolie.