Recept vegan
Lentekrie(be)lsalade met tomaatjes, cannellini bonen, kalamata olijven en pompoenpitten
30 min. bereiding
Recept vegan
Lentekrie(be)lsalade met tomaatjes, cannellini bonen, kalamata olijven en pompoenpitten
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 el rode ui
300 g Krieltjes Beemster Valery
40 g pompoenpitten
1 bakje kappertjes
200 g cherrytomaatjes
1 bakje kalamata olijven
½ stuk courgette
1 pakje bonen
2 zakjes rucola

Zelf toe te voegen

2 el witte wijnazijn
Olie om te bakken
2 el olijfolie extra vierge
2 el vegan mayonaise
1 el mosterd
1 teentje knoflook

Bereiding

1

Doe 2 el witte wijnazijn in een kommetje. Hak 1 el rode ui zo fijn mogelijk en laat marineren in de azijn (zie tip).

2

Was 300 g krieltjes en halveer grote exemplaren. Zet op in een laagje gezouten water, breng aan de kook en kook in 6-8 minuten gaar. Giet af en laat even droogstomen.

3

Rooster 40 g pompoenpitten zachtjes in een droge (grote) koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Laat afkoelen op een bordje. De pan gebruik je straks voor de courgette.

4

Hak 1 bakje kappertjes grof. Doe in een saladekom, samen met 2 el olijfolie extra vierge, rode ui (incl. azijn), 2 el vegan mayonaise en 1 el mosterd. Pers 1 teentje knoflook erbij. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

5

Halveer 200 g cherrytomaatjes. Hak 1 bakje olijven grof. Meng door de dressing.

6

Snij ½ stuk courgette in kwartmaantjes van ca. 2 cm dik. Verwarm olie in de eerder gebruikte koekenpan. Bak ca. 4 minuten op hoog vuur, tot ze net kleuren maar nog een bite hebben.

7

Giet en spoel 1 pakje bonen af in een vergiet en laat uitlekken. Meng samen met de courgette en krieltjes door de tomaatjes. Breng evt. op smaak met peper en wat zout.

8

Hak *een handje rucola** grof en meng door de salade.

9

Tip: Vervang de witte wijnazijn voor witte balsamicoazijn als je dat in huis hebt.

Ook in onze boxen

Toon alle