Recept vega
PLNT kebab reepjes met aromatische bulgur, geroosterde bloemkool en dille-yoghurt
35 min. bereiding
Recept vega
PLNT kebab reepjes met aromatische bulgur, geroosterde bloemkool en dille-yoghurt
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 stuks gele ui
125 g bulgur
1 stuks bloemkool
1 bosje dille
¾ bakje yoghurt
½ stuk courgette
½ stuks paprika
1 pakje PLNT kebab reepjes
½ bosje peterselie
1 stuk citroen

Zelf toe te voegen

300 ml water
¼ blokje (voor 500 ml) groentebouillon
Olie om te bakken
1 teentje knoflook
½ tl gedroogde oregano
Scheut olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon voor.

2

Verwarm olie in een afdekbare soep- of steelpan, snipper 1 stuks gele ui en fruit zachtjes. Hak 1 teentje knoflook fijn, bak samen met ½ tl gedroogde oregano kort mee. Voeg 125 g bulgur, en bouillon toe. Dek af en laat in 10-12 minuten zachtjes gaar en droog koken.

3

Snij 1 stuks bloemkool in kleine roosjes en de steel in stukjes. Meng met olie, zout en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20-25 minuten in de oven.

4

Hak 1 bosje dille fijn. Meng door ¾ bakje yoghurt met een scheutje olijfolie extra vierge. Breng op smaak met zout en peper.

5

Verwarm olie in een koekenpan of wok. Snij ½ stuk courgette en ½ stuks paprika in blokjes van 1 cm. Bak ca. 5 minuten stevig aan. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en hou warm. Doe nog wat olie in de pan en bak 1 pakje PLNT kebab reepjes in ca. 4 minuten knapperig.

6

Laat het laatste vocht van de bulgur verdampen indien nodig (zie tip). Hak ½ bosje peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Schep samen met de groenten door de bulgur. Breng op smaak met peper, zout, een scheut olijfolie extra vierge en kneep een citroensap.

7

Serveer de bulgur met de PLNT kebab reepjes, bloemkool en dille-yoghurt.

8

Tip: Dit doe je door het deksel van de pan te halen en het vuur hoog te zetten.

Ook in onze boxen

Toon alle