Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon voor.
2
Verwarm olie in een afdekbare soep- of steelpan, snipper 1 stuks gele ui en fruit zachtjes. Hak 1 teentje knoflook fijn, bak samen met ½ tl gedroogde oregano kort mee. Voeg 125 g bulgur, en bouillon toe. Dek af en laat in 10-12 minuten zachtjes gaar en droog koken.
3
Snij 1 stuks bloemkool in kleine roosjes en de steel in stukjes. Meng met olie, zout en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20-25 minuten in de oven.
4
Hak 1 bosje dille fijn. Meng door ¾ bakje yoghurt met een scheutje olijfolie extra vierge. Breng op smaak met zout en peper.
5
Verwarm olie in een koekenpan of wok. Snij ½ stuk courgette en ½ stuks paprika in blokjes van 1 cm. Bak ca. 5 minuten stevig aan. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en hou warm. Doe nog wat olie in de pan en bak 1 pakje PLNT kebab reepjes in ca. 4 minuten knapperig.
6
Laat het laatste vocht van de bulgur verdampen indien nodig (zie tip). Hak ½ bosje peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Schep samen met de groenten door de bulgur. Breng op smaak met peper, zout, een scheut olijfolie extra vierge en kneep een citroensap.
7
Serveer de bulgur met de PLNT kebab reepjes, bloemkool en dille-yoghurt.
8
Tip: Dit doe je door het deksel van de pan te halen en het vuur hoog te zetten.