Recept vlees
Midden-Oosterse kip met aromatische bulgur, geroosterde bloemkool en dille-yoghurt
35 min. bereiding
Recept vlees
Midden-Oosterse kip met aromatische bulgur, geroosterde bloemkool en dille-yoghurt
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 stuks gele ui
125 g bulgur
1 stuks bloemkool
1 bosje dille
¾ bakje yoghurt
200 g kipdijstukjes Midden Oosters gekruid
½ stuk courgette
½ stuks paprika
½ bosje peterselie
1 stuk citroen

Zelf toe te voegen

300 ml water
¼ blokje (voor 500 ml) (kippen)bouillon
Olie om te bakken
1 teentje knoflook
Scheut olijfolie extra vierge
½ tl gedroogde oregano

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon voor.

2

Verwarm olie in een afdekbare soep- of steelpan, snipper 1 stuks gele ui en fruit zachtjes. Hak 1 teentje knoflook fijn, bak samen met ½ tl gedroogde oregano kort mee. Voeg 125 g bulgur, en bouillon toe. Dek af en laat in 10-12 minuten zachtjes gaar en droog koken.

3

Snij 1 stuks bloemkool in kleine roosjes en de steel in stukjes. Meng met olie, zout en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20-25 minuten in de oven.

4

Hak 1 bosje dille fijn. Meng door ¾ bakje yoghurt met een scheutje olijfolie extra vierge. Breng op smaak met zout en peper.

5

Verwarm olie in een koekenpan of wok en bak 200 g kip gaar in 6-8 minuten. Snij intussen ½ stuk courgette en ½ stuks paprika in blokjes van 1 cm. Haal de kip uit de pan en hou warm. Bak de groenten ca. 5 minuten stevig aan in het bakvet van de kip. Breng op smaak met peper en zout.

6

Laat het laatste vocht van de bulgur verdampen indien nodig (zie tip). Hak ½ bosje peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Schep samen met de groenten door de bulgur. Breng op smaak met peper, zout, een scheut olijfolie extra vierge en kneep een citroensap.

7

Serveer de bulgur met de Midden-Oosterse kip, bloemkool en dille-yoghurt.

8

Goed om te weten: Het kipdijvlees is gekruid met kurkuma, gemberpoeder, korianderpoeder, kerriepoeder, paprikapoeder, zout en peper.

9

Tip: Dit doe je door het deksel van de pan te halen en het vuur hoog te zetten.

Ook in onze boxen

Toon alle