Doe 1½ el witte wijnazijn in een kommetje. Hak 2 el rode ui zo fijn mogelijk en laat marineren in de azijn (zie tip).
3
Was 200 g krieltjes en halveer grote exemplaren. Zet op in een laagje gezouten water, breng aan de kook en kook in 6-8 minuten gaar. Giet af en laat even droogstomen.
4
Haal 2 stuks pie's uit het foliebakje en bak ze ca. 18 minuten in de voorverwarmde oven.
5
Maak de vinaigrette. Hak 1 bakje kappertjes grof. Doe in een saladekom, samen met 2 el olijfolie extra vierge, rode ui incl. azijn en 1 tl mosterd. Pers ½ teentje knoflook erbij en breng op smaak met peper en zout. Halveer 200 g cherrytomaatjes en voeg toe.
6
Snij ½ stuk courgette in kwartmaantjes van ca. 2 cm dik. Verwarm olie in een koekenpan en bak ca. 3 minuten op hoog vuur, tot ze net kleuren maar nog een bite hebben.
7
Giet en spoel ½ pakje bonen af in een vergiet en laat uitlekken. Meng samen met de courgette en krieltjes door de tomaatjes. Breng evt. op smaak met peper en wat zout.
8
Meng een handje rucola door de salade en bestrooi eventueel met 10 g croutons (zie ps voorzijde boekje). Serveer met de pie’s.
9
Tip: Vervang de witte wijnazijn voor witte balsamicoazijn als je dat in huis hebt.