Recept vlees
Afghaans gehakt in tomatensaus met spinazie en basmatirijst
30 min. bereiding
Recept vlees
Afghaans gehakt in tomatensaus met spinazie en basmatirijst
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 stuk gele ui
100 g wortels
200 g Rundergehakt Afghaans gekruid
150 g basmatirijst
½ blikje/potje tomatenpuree
½ blikje tomatenstukje
1 bosje koriander
250 g spinazie

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
2 teentjes knoflook
½ tl suiker
75 ml water

Bereiding

1

Verwarm olie in een braad- of hapjespan. Snipper 1 stuk ui en 2 teentjes knoflook. Hou de helft apart. Fruit de rest zachtjes tot de ui glazig is. Snij 100 g wortels in dunne, halve maantjes, bak even mee op middelhoog vuur. Voeg ook 200 g gehakt toe en bak rul.

2

Zet intussen 150 g rijst op in een dubbele hoeveelheid water met zout. Kook zachtjes in ca. 10 minuten gaar en droog.

3

Maak ruimte in het midden en fruit ½ blikje/potje tomatenpuree een minuut stevig aan. Voeg ½ blikje tomatenstukje (zie tip) en ½ tl suiker, 75 ml water en een flinke snuf zout toe. Meng goed, dek af en laat ca. 5 minuten op zacht vuur pruttelen tot de saus een beetje ingedikt, maar nog wel lekker sauzig is.

4

Hak intussen 1 bosje koriander grof.

5

Verwarm olie in een wok en fruit de rest van de ui en knoflook zachtjes. Voeg de koriander en 250 g spinazie (in delen) toe en bak tot geslonken. Dek tussendoor af, dan slinkt het sneller. Breng op smaak met peper en zout.

6

Serveer de spinazie met de rijst en gehakt in saus.

7

Tip: Kook je voor 2 personen? Bewaar dan de overige tomatenblokjes in een afgesloten bakje in de koelkast, je hebt het elders deze week nog nodig.

8

Goed om te weten: Het gehakt is gekruid met kruidnagel-, kaneel-, komijn-, kardemom-, koriander-, kerriepoeder, zout en peper.

Ook in onze boxen

Toon alle