Recept vegan
Rijliya (zomerpostelein stoof) met olijven, kikkererwten en landbrood
30 min. bereiding
Recept vegan
Rijliya (zomerpostelein stoof) met olijven, kikkererwten en landbrood
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
½ stuks rode ui
½ stuk aubergine
150 g zomerpostelein
100 g spinazie
1 stuk landbrood
150 g cherrytomaatjes
¼ bakje olijven
¾ potje/blikje kikkererwten
1 bosje koriander

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
2 teentjes knoflook
½ tl zout
Chilivlokken (optioneel)

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snipper ½ stuks ui. Fruit in wat olie in een afdekbare wok of hapjespan zachtjes (!) glazig. Snij ½ stuk aubergine in kleine blokjes van max 1 cm, voeg toe met nog wat olie. Zet het vuur wat hoger en schep af en toe om.

3

Pers 2 teentjes knoflook in een kommetje en druk met een lepeltje ½ tl zout door de knoflook. Zet weg.

4

Spoel 150 g zomerpostelein af en schud de bos een beetje droog. Hak de zomerposteleijn en 100 g spinazie grof. Voeg bij de ui en laat rustig slinken.

5

Bak 1 stuk landbrood 8-10 minuten in de oven. Snij in plakjes.

6

Snij 150 g cherrytomaatjes in vieren en voeg bij de stoof. Roer de knoflook met zout erbij. Laat een paar minuutjes zachtjes stoven.

7

Halveer ¼ bakje olijven.

8

Spoel ¾ potje/blikje kikkererwten af en roer door de stoof. Warm mee. Hak 1 bosje koriander fijn (ook de steeltjes) en voeg toe, samen met de olijven. Bestrooi eventueel met wat chilivlokken. Serveer met het brood (zie tip).

9

Tip: Het brood is lekker om door de stoof te halen, maar je kan het ook dippen in olijfolie extra vierge met peper en zout. Net wat je lekker vindt!

Ook in onze boxen

Toon alle