Recept vis
Kedgeree met zalm en muntyoghurt
25 min. bereiding
Recept vis
Kedgeree met zalm en muntyoghurt
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
150 g zilvervliesrijst
1 stuks gele ui
¾ stuk aubergine
¾ stuk courgette
1 el Vadouvan specerijen
½ el munt
75 ml yoghurt
200 g zalmstukjes
¾ blikje kikkererwten

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
½ tl zout

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Breng 150 g rijst in een klein pannetje met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in 20 minuten afgedekt gaar en droog koken.

3

Snij 1 stuks gele ui in smalle (!) partjes – als je ze extra gaar wil hebben, snij dan in halve maantjes zodat je de nerven breekt.

4

Snij ¾ stuk aubergine en ¾ stuk courgette in blokjes van max 1.5 cm. Verdeel de ui en groenten in een grote ovenschaal of braadslee. Voeg de olie, 1 el Vadouvan specerijen, ½ tl zout en peper toe en meng door elkaar. Bak 15-20 minuten in de oven en schep tussendoor een keer om. Zorg dat de aubergine goed gaar is!

5

Hak de muntblaadjes fijn en meng met 75 ml yoghurt, samen met peper en zout.

6

Dep 200 g zalmstukjes droog en bestrooi met peper en zout. Bak ze in een beetje olie net aan gaar.

7

Giet ¾ blikje kikkererwten af en meng samen met de rijst door de groenten in de ovenschaal. Breng op smaak met peper en check goed op zout. Serveer direct met de gebakken zalm en de yoghurtsaus.

Ook in onze boxen

Toon alle