Recept vega
Prei-linzensoep met een hint van rabarber en pitabroodjes met tzatziki
25 min. bereiding
Recept vega
Prei-linzensoep met een hint van rabarber en pitabroodjes met tzatziki
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 stuks gele ui
125 g wortel
1 stuk prei
1 el gember
150 g rabarber
1 bakje prei-linzensoep specerijen
200 ml kokosmelk
1 blikje linzen
2 stuks pitabroodjes
50 g spitskool
15 g kokosrasp
1 bakje tzatziki

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
400 ml kokend water
½ blokje (voor 500 ml) groentebouillon
1 tl suiker (optioneel)

Bereiding

1

Snipper 1 stuks gele ui en fruit in wat olie in een soeppan. Schil 125 g wortel en snij in dunne plakjes. Voeg bij de ui.

2

Kerf 1 stuk prei in de lengte in en spoel zand ertussenuit. Snij in dunne ringen. Snij 1 el gember grof. Voeg bij de ui en wortel en bak mee.

3

Verwijder eventueel minder mooie uiteinden van 150 g rabarber en snij in stukjes van ca. 3cm. Voeg bij de groenten. Pers 1 teentje knoflook erbij, voeg 1 bakje specerijen toe en schep een paar keer goed om.

4

Voeg 400 ml kokend water en ½ blokje groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat zachtjes 6-8 minuten afgedekt koken tot de prei, wortel en rabarber zacht zijn.

5

Verwarm de oven op 180 voor 2 stuks pitabroodjes.

6

Pureer de soep met een staafmixer. Voeg daarna 200 ml kokosmelk en 1 blikje linzen (met aanhangend vocht!) toe en warm zachtjes even mee. Breng op smaak met peper, zout en evt. als nodig nog 1 tl suiker. Rabarber is ten slotte echt een zure groente, maar wel met een heel eigen unieke smaak.

7

Besprenkel de pitabroodjes met een drupje water en leg max 5 minuten in de oven.

8

Snij 50 g spitskool fijn (een klein handje pp). Draai het vuur uit en roer de spitskool erdoor. Dek af zodat ze nog een beetje slinkt (mag knapperig blijven).

9

Garneer de soep met 15 g kokosrasp en serveer met de pitabroodjes en 1 bakje tzatziki.

10

Goed om te weten: in het specerijenbakje voor 2p zit 0,5tl komijnzaadjes, 0,5 tl korianderzaadjes en 1 tl paprikapoeder. In het bakje voor 4p zit het dubbele.

Ook in onze boxen

Toon alle