Breng 150 g rijst in een klein pannetje met iets meer dan de dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in 10 minuten afgedekt gaar en droog koken.
3
Snij 1 stuks gele ui in smalle (!) partjes – als je ze extra gaar wil hebben, snij dan in halve maantjes zodat je de nerven breekt.
4
Snij ¾ stuk aubergine en de helft van 1 stuk courgette in de lengte in vier kwarten en dan in plakjes van 1 cm. Bewaar de ander helft van de courgette voor straks.
5
Verdeel de ui en groenten in een braadslee of ovenschaal. Voeg de olie, 1 el Vadouvan specerijen, de aangegeven hoeveelheid zout en peper toe en meng door elkaar. Bak 15-20 minuten in de oven en schep tussendoor een keer om. Zorg dat de aubergine goed gaar is!
6
Snij de achterhouden courgette in de lengte in vieren en dan in hele dunne plakjes en doe in een kom. Voeg ¾ el citroensap (mag uit een flesje) en 1 el olijfolie extra vierge toe en breng goed op smaak met zout en peper. Hak de muntblaadjes fijn en voeg toe.
7
Snij 1 pakje tofu in blokjes van 1,5 cm. Verwarm olie in en koekenpan en bak rondom bruin in ca. 5 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier.
8
Schep als de groenten klaar zijn de rijst erbij. Meng goed, breng op smaak met peper, zout en een scheut olijfolie extra vierge. Bestrooi met de blokjes tofu en cashewnoten en serveer direct met de courgette salade.