Bereid de bouillon voor met 1½ groentebouillonblokjes en 800 ml kokend water. . Zet 100 g rijst op in de bouillon en breng aan de kook. Schil ½ stukje gember, snij in dunne plakjes en dan in staafjes. Voeg toe en laat de rijst ca. 30 minuten afgedekt koken. In feite kook je de rijst kapot, dat is ook de bedoeling, je maakt een soort dikke rijstsoep.
2
Snij 100 g witte kool in dunne sliertjes. Voeg na ca. 10 minuten bij de rijst en kook mee.
3
Zet een pannetje water op voor 3 stuks eitjes en kook ze in 6 à 7 minuten half zacht
4
Snij de stelen van ½ paksoi in plakjes en het blad in repen.
5
Bak eerst 150 g kastanjechampignons op hoog vuur een paar minuten aan. Voeg het wit van de paksoi toe en bak een paar minuten mee (lekker als de paksoi wat knapperig blijft). Voeg op het laatst het paksoiblad toe en laat slinken. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
6
Snij 1 stengel lente-uien en ½ rode peper in ringetjes.
7
Pel en halveer de eitjes. Geef ieder een grote kom rijstsoep en laat ze er kastanjechampignons, paksoi en drie halve eitjes opscheppen. Garneer met de lente-ui, rode peper ringetjes en 1 tl sesamzaad. Breng op smaak met wat sojasaus.