Bereid de bouillon voor met 1½ kippenbouillonblokjes en 800 ml kokend water. Zet 100 g rijst op in de bouillon en breng aan de kook. Schil ½ stukje gember, snij in dunne plakjes en dan in staafjes. Voeg toe en laat de rijst ca. 30 minuten afgedekt koken. In feite kook je de rijst kapot, dat is ook de bedoeling, je maakt een soort dikke rijstsoep.
2
Snij 100 g witte kool in dunne sliertjes. Voeg na ca. 10 minuten bij de rijst en kook mee.
3
Verwarm de 2 el (milde) olie in een koekenpan. Snij 1 teentje knoflook in plakjes en ½ rode peper in ringetjes (verwijder de zaadlijsten als je niet van pittig houdt). Bak zachtjes in de olie tot de knoflook een klein beetje verkleurt (blijf erbij, laat het niet verbranden!). Schenk de chili-knoflookolie in een kommetje. Voeg 1 tl sojasaus toe en zet weg.
4
Warm 150 g pulled chicken op in de eerder gebruikte koekenpan.
5
Snij intussen de stelen van ½ paksoi in plakjes en het blad in repen. Verwijder de korrelige kluitjes van 100 g bundelzwammen.
6
Doe de kip in een schaaltje en houd warm.
7
Bak de bundelzwam in de kippan op hoog vuur een paar minuten aan. Voeg het wit van de paksoi toe en bak een paar minuten mee (lekker als het wat knapperig blijft). Voeg op het laatst het paksoiblad toe en laat slinken. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
8
Snij 1 stengel lente-uien in ringetjes.
9
Geef ieder een grote kom rijstsoep en laat ze daarbij paddenstoelen, paksoi en kip opscheppen. Garneer met de lente-ui en 1 tl sesamzaad. Breng op smaak met de chili-knoflookolie en/of met sojasaus naar smaak.