Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vegan
Maleisische laksa van koolraap met tofu, noedels en cashew
35 min. bereiding
Recept vegan
Maleisische laksa van koolraap met tofu, noedels en cashew
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
250 g koolraap
sjalotten
½ zakje noedels
1 el gember
2 teentjes knoflook
1 bosje koriander
200 ml kokosmelk
150 g gefrituurde tofu
½ limoen
50 g cashewnoten gebrand ongezouten

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
0,1 tl chilipoeder of -vlokken
½ el komijnpoeder
300 ml water
1 groentebouillonblokje voor 500 ml
½ tl suiker

Bereiding

1

Verwarm de oven op voor 220 graden.

2

Schrob 250 g koolraap schoon en verwijder de kop en kont. Snij met een groot scherp mes in plakken van (max) 1 cm dik en snij vervolgens in kleine blokjes. Snij een halve sjalot per persoon in parten en de rest van de sjalot in halve ringen.

3

Leg de koolraapblokjes en de sjalotparten op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel royaal met olie, zout en peper. Rooster ca. 20 minuten in de oven.

4

Zet een ruime pan gezouten water op voor de noedels. Kook ½ zakje noedels in 14 minuten gaar (het water moet flink aan de kook zijn!). Spoel af met koud water.

5

Verwarm olie in een soeppan en fruit de halve ringen zachtjes aan. Schil 1 el gember en hak grof. Hak 2 teentjes knoflook grof. Hak de steeltjes van 1 bosje koriander, hou de blaadjes apart. Voeg samen bij de sjalotringen en fruit nog één minuut. Voeg 0,1 tl chilipoeder of -vlokken en ½ el komijnpoeder toe en schep om. Voeg 200 ml kokosmelk, 300 ml water, 1 bouillonblokje en ½ tl suiker toe en breng afgedekt aan de kook.

6

Snij 150 g gefrituurde tofu in blokjes van ca. 1,5 cm en bak in wat olie in een koekenpan knapperig.

7

Check of de koolraap gaar is en hou ca. 1/4de apart. Schep de rest bij de bouillon en pureer. Breng op smaak met peper en zout. Voeg evt. nog een mespuntje chilipoeder toe als je van pittig houdt.

8

Verdeel de noedels over grote soepkommen, schep de soep erin en verdeel de sjalotparten, tofu, achtergehouden koolraapblokjes en de achtergehouden koriander naar smaak erover.

9

Serveer met een partje limoen en 50 g cashewnoten.

Ook in onze boxen

Toon alle