Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vegan
Maleisische wortel-laksa met noedels, tofu en cashew
25 min. bereiding
Recept vegan
Maleisische wortel-laksa met noedels, tofu en cashew
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
150 g zoete aardappelen oranje
150 g wortel
sjalotten
1 el gember
2 teentjes knoflook
½ zakje noedels
1 bosje koriander
200 ml kokosmelk
150 g gefrituurde tofu
½ limoen
50 g cashewnoten gebrand ongezouten

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
0,1 tl chilipoeder of -vlokken
½ el komijnpoeder
300 ml water
1 groentebouillonblokje voor 500 ml
½ tl suiker

Bereiding

1

Zet een ruime pan gezouten water op voor de noedels. Kook ½ zakje noedels in 14 minuten gaar (het water moet flink aan de kook zijn!). Spoel af met koud water.

2

Schil 150 g zoete aardappelen en 150 g wortel. Snij in stukken van ca. 2 cm. Hou even apart.

3

Snij een halve sjalot per persoon in parten en hou apart. Snij de rest in halve ringen. Verwarm olie in een soeppan en fruit de halve ringen zachtjes aan.

4

Schil 1 el gember en hak grof. Hak 2 teentjes knoflook grof. Hak de steeltjes van 1 bosje koriander, hou de blaadjes apart.

5

Voeg gember, knoflook en koriandersteeltjes bij de sjalotringen, samen met 0,1 tl chilipoeder of -vlokken en ½ el komijnpoeder en fruit nog één minuut. Voeg zoete aardappel en wortel toe, schep een paar keer om en voeg 200 ml kokosmelk, 300 ml water, 1 bouillonblokje en ½ tl suiker toe. Breng afgedekt aan de kook en laat ca. 15 minuten gaar koken.

6

Bak in een koekenpan in wat boter de sjalotpartjes tot ze bruin en zacht zijn. Snij intussen 150 g gefrituurde tofu in blokjes van ca. 1,5 cm. Bak mee met de sjalot als deze zacht is tot de tofu warm en een beetje knapperig is.

7

Check of de koolraap gaar is pureer de soep. Breng op smaak met peper en zout. Voeg evt. nog een mespuntje chilipoeder toe als je van pittig houdt.

8

Verdeel de noedels over grote soepkommen, schep de soep erin en verdeel de sjalotparten, tofu en de achtergehouden koriander naar smaak erover.

9

Serveer met een partje limoen en 50 g cashewnoten.

Ook in onze boxen

Toon alle