Schil 200 g wortelpeterselie en 250 g zoete aardappel. Snij in frietformaat. Halveer 200 g spruiten.
3
Meng de groenten in een mengkom met een kneepje citroensap (mag uit een flesje), een flinke scheut olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 20-25 minuten gaar.
4
Verwarm 1 pakje linzen in hun eigen vocht op laag vuur in een steelpan. Zorg dat het niet gaat koken.
5
Rooster 40 g hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin. Laat afkoelen op een bordje en hak indien gewenst grof.
6
Maak de linzendressing in een ruime serveerschaal. Hak 1 bosje peterselie fijn. Meng met 1½ el olijfolie extra vierge, 2 el balsamicoazijn, zout en peper. Giet de linzen af en meng door de dressing. Dek af zodat het een beetje warm blijft.
7
Rasp 40 g geitenkaas grof.
8
Schep de geroosterde groenten door de linzen. Garneer met 25 g waterkers en de hazelnoten. Serveer met de pesto, geraspte kaas en de ½ bakje wittebonen-hummus.