Recept vlees
Tagliatelle met ragù van pulled beef en venkelsalade
25 min. bereiding
Recept vlees
Tagliatelle met ragù van pulled beef en venkelsalade
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 stuk gele ui
150 g wortel
1 bakje ragùspecerijen
70 g tomatenpuree
175 g pulled beef
150 g tagliatelle
1 stuk venkel
¾ stronkje roodlof
50 g Stokâlde Fyske
1 bosje peterselie

Zelf toe te voegen

1 teentje knoflook
1 el balsamicoazijn
¼ blokje runderbouillon (voor 500 ml)
Dijon mosterd
1 el witte wijnazijn
1½ el olijfolie extra vierge
Boter

Bereiding

1

Zet een ruime pan water met zout op voor de pasta.

2

Snipper 1 stuk ui. Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan en fruit de ui glazig. Schil 150 g wortel, snij in blokjes van 1 cm. Bak enkele minuten mee.

3

Hak 1 teentje knoflook fijn en bak samen met 1 bakje ragùspecerijen één minuut mee tot geurig. Goed om te weten: In het bakje ragùspecerijen zit (bij 2p): 1tl korianderpoeder, 1tl komijnpoeder, 1tl tijm, 0,5 tl venkelzaad, 0,5tl rozemarijn. In het bakje voor 4p zit het dubbele.

4

Maak ruimte vrij in de pan en bak 70 g tomatenpuree één minuut mee.

5

Pluk 175 g pulled beef los en voeg toe. Blus af met 1 el balsamicoazijn (zie tip), verkruimel ¼ blokje bouillonblokje erbij en voeg een scheutje water toe (ca. 100 ml voor 2p). Roer door, doe de deksel op de pan en laat zachtjes sudderen terwijl je verder gaat met de rest. TIP: Bodempje rode wijn over? Vervang voor de balsamicoazijn!

6

Kook 150 g pasta in 9-11 minuten al dente (bewaar wat kookvocht bij het afgieten!). NB: Je hebt meer pasta gekregen, kook alles als je veel trek hebt.

7

Maak in een slakom een vinaigrette van mosterd, 1 el azijn, 1½ el olijfolie extra vierge, peper en zout. Snij 1 stuk venkel in dunne plakjes en schep door de vinaigrette.

8

Schep de afgegoten pasta door de ragu en voeg een klontje boter toe. Voeg indien nodig nog wat pastakookvocht toe tot de gewenste dikte is bereikt. Breng op smaak met peper en zout.

9

Hak 1 bosje peterselie fijn voor garnering.

10

Snij ¾ stronkje roodlof in halve ringen en schep door 1 stuk venkel.

11

Serveer de venkelsalade met de pasta en ragù en garneer met 50 g kaas en de peterselie.

Ook in onze boxen

Toon alle