Recept vega
Geroosterde herftgroenten met balsamico-linzen, romige bonendip en pesto Hollandaise
35 min. bereiding
Recept vega
Geroosterde herftgroenten met balsamico-linzen, romige bonendip en pesto Hollandaise
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
200 g wortelpeterselie
250 g zoete aardappel
250 g spruiten
1 stuk venkel
1 pakje linzen
40 g hazelnoten
1 bosje peterselie
25 g waterkers
½ pakje limabonen
½ stengel lente-ui
1 bakje pesto van Van de Koe
40 g geitenkaas oud

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
Citroensap (mag uit flesje)
2 teentjes knoflook in de schil
1½ el olijfolie extra vierge
2 el balsamicoazijn

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Schil 200 g wortelpeterselie en 250 g zoete aardappel. Snij in frietformaat. Schoon 250 g spruiten en halveer. Verwijder loof en onderkant van 1 stuk venkel, halveer en snij in plakjes.

3

Meng de groenten in een mengkom met een kneepje citroensap (mag uit een flesje), een flinke scheut olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg 2 teentjes knoflook (in de schil) ertussen. Bak in 20-25 minuten gaar.

4

Verwarm 1 pakje linzen in hun eigen vocht op laag vuur in een steelpan. Zorg dat het niet gaat koken.

5

Rooster 40 g hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin. Laat afkoelen op een bordje en hak indien gewenst grof.

6

Maak de linzendressing in een ruime serveerschaal. Hak 1 bosje peterselie fijn. Meng met 1½ el olijfolie extra vierge, 2 el balsamicoazijn, zout en peper. Giet de linzen af en meng door de dressing. Dek af zodat het een beetje warm blijft.

7

Maak de bonendip. Giet de bonen af (bewaar wat vocht!). Pureer de bonen in het bakje van de staafmixer met zoveel van het vocht als nodig om een smeuïge dip te krijgen. Breng op smaak met een flinke kneep citroensap, een scheut olijfolie extra vierge, peper en zout.

8

Snij een stukje van het lichte deel van ½ stengel lente-ui (ca. 1 el bij 2p) heel fijn en roer door de bonendip. Snij indien gewenst het groene deel in ringetjes en meng bij de linzen.

9

Rasp 40 g geitenkaas grof.

10

Druk de gepofte knoflook uit de schil en pers fijn met een vork. Meng door de bonendip.

11

Schep de geroosterde groenten door de linzen. Garneer met 25 g waterkers en de hazelnoten. Serveer met de pesto, geraspte kaas en de bonendip.

Ook in onze boxen

Toon alle