Breng een ruime pan water aan de kook (je kookt hierin de noedels, bimi én snijbonen!).
2
Verwijder de steeltjes van 250 g snijbonen en snij in stukjes van ca. 2 cm. Snij de steeltjes van 1 bosje bimi in stukjes van 2 cm en laat de roosjes heel.
3
Voeg 125 g noedels en de snijbonen bij het kokende water en zet een wekker op 2 minuten vanaf dat het water weer kookt. Voeg als de wekker gaat de bimistelen toe en kook nog 3 minuten (zet weer een wekker). Voeg als de wekker gaat de roosjes toe en kook nóg 2 minuten. Giet en spoel koud af en laat uitlekken in een vergiet.
4
Schil 1 el gember en rasp of hak fijn. Snij ½ rode peper in stukjes (laat de zaadlijsten zitten als je van extra pittig houdt). Verwarm olie in een soeppan en fruit de gember en rode peper zachtjes(!). Pers ½ teentje knoflook erbij. Kneus ½ stengel citroengras goed met een mes (dan komt de geur pas vrij!) en snij in stukken van ca. 3 cm. Voeg samen toe met 500 ml kokend water en 200 ml kokosmelk. Verkruimel 1 bouillonblokje erboven. Breng aan de kook en laat afgedekt zachtjes een paar minuten koken.
5
Leg 200 g visstukjes op een bord en dep droog. Voeg bij de bouillon samen met 1 el sojasaus. Kook afgedekt nog ca. 2 minuten tot de vis gaar is.
Goed om te weten:
De visstukjes kunnen kabeljauw en/of schol en/of heek en/of heilbot bevatten.
6
Snij voor ieder een partje limoen Verdeel de noedels en groenten in diepe borden en schep de soep erover. Laat ieder op smaak brengen met limoensap en eventueel wat vissaus.